Dvoch Britov pri potápaní v Austrálii napadol žralok

Dvoch britských turistov, ktorí sa v utorok potápali pri Veľkej koralovej bariére v Austrálii, napadol žralok. Jednému z mužov odhryzol chodidlo a druhému spôsobil vážne zranenia dolnej končatiny. Informovali o tom miestni predstavitelia, píše agentúra AP.

29.10.2019 08:46
debata (3)

Dvaja muži vo veku 22 a 28 rokov sa s turistickou skupinou vydali šnorchlovať na ostrovy Whitsunday Islands, kde ich napadol žralok, uviedla spoločnosť ZigZag Whitsundays, ktorá výlet organizovala.

Zranených turistov previezli člnom na pevninu vzdialenú 11 kilometrov do obce Airlie Beach, kde na nich už čakali záchranári, uviedla hovorkyňa záchranárskej služby v štáte Queensland Mel Manganová. Následne ich vrtuľníkom vo vážnom, ale stabilizovanom stave previezli do nemocnice v meste Mackay. Starší z dvojice prišiel o chodidlo, oznámili predstavitelia tamojšej nemocnice.

Vlani v novembri usmrtil žralok pri ostrovoch Whitsunday 33-ročného muža a v septembri 2018 došlo k dvom útokom, pri ktorých 12-ročné dievča v dôsledku napadnutia žralokom prišlo o nohu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #útok žraloka