Český kňaz chcel v Poľsku údajne sexuálne zneužiť mladého chlapca

Ostravsko-opavské biskupstvo postavilo mimo službu kňaza z obce Dětmarovice neďaleko Karvinej, ktorý je podozrivý zo závažného mravnostného deliktu v Poľsku. Ako informovali poľské médiá, farár sa údajne pokúšal o sexuálny kontakt s nedospelým mladíkom.

29.10.2019 14:32
debata (3)

Kňaza pristihli v poľskom hoteli, kde chcel mať údajne sex s mladým mužom, s ktorým sa dohodol cez internet. Podľa serveru Seznam Zprávy kňaz vedel, že mladík má menej ako 15 rokov. Na dohovorenú schôdzku ale podľa médií prišiel figurant a tiež polícia, ktorú na vec upozornil poľský aktivista Zbigniew Stonoga, ktorý dlhodobo sleduje siete pedofilov.

Aktivista tiež zverejnil video natočené v hoteli skrytou kamerou. „Chytili ma do pasce. Celý spôsob ich konania bol pod hrubým nátlakom a zastrašovaním,“ citoval iRozhlas textovú správu farára. Ten následne sám rezignoval na všetky svoje funkcie.

Konanie kňaza aj okolnosti tohto činu sú predmetom vyšetrovania zo strany poľskej polície a tiež zo strany cirkvi v súlade s cirkevnými predpismi, uvádza portál Novinky.cz.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Česko #kňaz #farár #zneužívanie detí kňazmi