Útočníci sotili v Berlíne Iránca pod metro

Neznámi útočníci z noci na dnes v Berlíne sotili pod prichádzajúcu súpravu metra 30-ročného Iránca, ktorý krátko potom ťažkým zraneniam podľahol. Dnes to podľa agentúry DPA oznámila polícia, ktorá po páchateľoch pátra. Denník Berliner Zeitung s odvolaním sa na svoje zdroje napísal, že Iránec sa zastal vozičkára, ktorého sprevádzal a ktorého sa pokúsili okradnúť dvaja muži južanského vzhľadu.

30.10.2019 14:58
debata (11)

Incident sa stal v stanici Kottbusser Tor. Keď sa vozičkára pokúsil Iránec ochrániť, dvojica útočníkov ho chytila a strčila pod metro. Muž zostal zakliesnený medzi vozidlom súpravy a hranou nástupišťa a pretože ešte žil, pokúšali sa ho okoloidúci vyslobodiť. Privolaní záchranári sa potom snažili muža zachrániť, nakoniec ale ťažkým zraneniam podľahol.

DPA pripomenula, že Nemecko zažilo už niekoľko takýchto útokov. V roku 2016 strčil v Berlíne pod metro psychicky chorý človek dvadsaťročnú ženu, ktorá zomrela. Tento rok v júli potom útočník strčil pod prichádzajúci rýchlovlak ICE na stanici vo Frankfurte nad Mohanom osemročného chlapca, ktorý tiež neprežil. Útočník pochádzajúci z Etiópie skončil na psychiatrii.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Berlín #metro