Filipínska pobrežná stráž zachránila po nehode trajektu všetkých 63 ľudí

Filipínska pobrežná stráž zachránila 63 ľudí z trajektu, ktorý sa vo štvrtok prevrátil vo veľkých vlnách rozbúreného mora. Informoval o tom hovorca pobrežnej stráže, kapitán Armand Balilio, a následne tlačová agentúra DPA.

07.11.2019 08:55 , aktualizované: 12:23
debata

Trajekt MV Siargao Princess mal na palube 53 pasažierov a desať členov posádky, keď vyplával z mesta Loon v provincii Bohol, južne od metropoly Manila. Smeroval na blízky ostrov Cebu v strednej časti Filipín, keď jeho posádka po dvoch hodinách plavby požiadala cez vysielačku o pomoc s tým, že plavidlo bičované vysokými vlnami naberá vodu. Nachádzalo sa približne osem kilometrov od mesta Sibonga na ostrove Cebu, cieľa svojej plavby.

Záchranári pobrežnej stráže dokázali vytiahnuť z mora všetkých cestujúcich a členov posádky, dodal Balilo. „Všetci sú v poriadku, nikto nezahynul, nikto nie je nezvestný,“ informoval hovorca.

Keď dopravná loď začala vo veľkých vlnách naberať vodu, naklonila sa dopredu a nakoniec sa prevrátila.

Meteorologická služba varovala pred plavbami v severnej oblasti Filipín, kde by tropická búrka pri severozápadnom pobreží mohla nasledujúcich 48 hodín zosilnieť na tajfún. Tajfún však podľa predpovedí nedorazí na pevninu a od miesta nehody bude veľmi ďaleko.

Súostrovie Filipíny s vyše 7 000 ostrovmi, kde sa milióny obyvateľov spoliehajú na chatrné trajekty či dopravné lode ako lacný spôsob dopravy medzi jednotlivými ostrovmi, pravidelne zažíva takéto nehody plavidiel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Filipíny #trajekt