Izrael uskutočnil raketové nálety v Sýrii

Protivzdušná obrana sýrskej armády zostrelila v stredu nad Damaskom rakety, ktoré vypálili izraelské stíhačky. S odvolaním sa na správy sýrskej agentúry SANA o tom informovala agentúra AFP.

20.11.2019 07:59
debata (23)

„O 01.20 hodine (00.20 SEČ) v stredu, vypálili izraelské stíhačky rakety na niekoľko cieľov v okolí Damasku. Naša protivzdušná obrana reagovala na masívny útok, zachytila nepriateľské rakety a zneškodnila väčšinu z nich ešte pred tým, ako zasiahli svoje ciele,“ uviedla SANA s odvolaním sa na zdroj z prostredia armády. Útok prišiel podľa sýrskej agentúry „z palestínskych území a Libanonu“.

Korešpondent AFP, nachádzajúci sa v Damasku, pre agentúru uviedol, že počul niekoľko explózií. Izraelská armáda následne útok potvrdila. „Práve sme uskutočnili rozsiahle nálety na iránske jednotky Quds a sýrsku armádu v reakcii na raketový útok iránskych síl z územia Sýrie,“ uviedla armáda židovského štátu na Twitteri. Izrael v utorok ráno oznámil, že jeho systém protivzdušnej obrany zachytil štyri rakety vypálené na zo susednej Sýrie.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Sýria #raketový útok