Na východe Konga sa zrútilo malé lietadlo, hlásia 25 mŕtvych

Najmenej 25 mŕtvych si vyžiadalo podľa aktualizovaných informácií nedeľňajšie zrútenie malého dopravného lietadla v husto zaľudnenej oblasti v meste Goma na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR). V lietadle prežili pád dvaja ľudia vrátane člena posádky, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

24.11.2019 12:35 , aktualizované: 18:52
KDR havária lietadlo mŕtvi Foto: ,
Záchranári a ľudia sa zhromažďujú okolo trosiek havarovaného lietadla, ktoré sa zrútilo 24. novembra 2019 v Gome na východe Konžskej demokratickej republiky.
debata

Medzi mŕtvymi sú aj ľudia na zemi, keďže lietadlo sa zrútilo na domy, poznamenala agentúra AFP. Na fotografiách z dejiska tragédie vidno oblaky čierneho dymu a plamene šľahajúce z lietadla.

Na palube lietadla typu Dornier-228 miestnej leteckej spoločnosti Busy Bee sa nachádzalo 17 cestujúcich a dvaja členovia posádky. Lietadlo sa zrútilo krátko po štarte v obývanej oblasti neďaleko letiska. Stroj smeroval do mesta Beni, ležiaceho 350 kilometrov severne od Gomy.

Lietadlo vzlietlo približne o 08.00 h SEČ. V provincii Severné Kivu na východe krajiny spoločnosť Busy Bee prevádzkuje tri lietadlá. Príčina pádu lietadla zatiaľ nie je známa.

debata chyba
Viac na túto tému: #havária lietadla #Konžská demokratická republika