Výbuch plynu v Poľsku si vyžiadal už osem obetí vrátane štyroch detí

Osem obetí vrátane štyroch detí si vyžiadal stredajší výbuch plynu v trojpodlažnom dome v mestečku Szczyrk na juhu Poľska. S odvolaním sa na miestnu políciu a hasičov o tom dnes informovala stanica TVN 24.

05.12.2019 06:37 , aktualizované: 12:14
debata (7)

Hovorkyňa miestnych hasičov Patrycja Pokrzywaová uviedla, že samostatne stojacu, trojposchodovú budovu v populárnom lyžiarskom stredisku Szczyrk zničila explózia krátko po 18.00 h SEČ.

Podľa hovorkyne žilo v dome deväť ľudí z dvoch rodín. Jeden človek bol v okamihu výbuchu mimo budovu.

Hasiči pátrali po obetiach nešťastia celú noc a dopoludnia. Podľa TVN24 objavili hodinu a pol po polnoci telá dvoch obetí, zhruba v 04:30 SEČ potom ďalšie dve. Následne po ôsmej hodine ráno a okolo deviatej vyslobodili zo sutín dvoch mŕtvych. O dve hodiny neskôr oznámili, že nešťastie neprežil nikto z ôsmich ľudí, ktorí sa vo chvíli explózie v dome nachádzali.

Výbuch pravdepodobne spôsobilo prederavenie plynovodu pri stavebných prácach. Plyn sa následne hromadil v dome, až dosiahol koncentrácie, pri ktorej k výbuchu stačila iskra. Hovorca poľského distribútora plynu PSG Artur Michniewicz uviedol, že po výbuchu bola z bezpečnostných dôvodov prerušená dodávka plynu do väčšej časti mestečka Szczyrk.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #výbuch plynu #zrútenie budovy