Exkluzívne: Česká polícia si myslela, že v Ostrave vraždil Slovák

Je absolútne nevinný, ale vážne ho podozrievali z masakry v ostravskej fakultnej nemocnici. „Žiadame verejnosť o pomoc pri pátraní po pravdepodobnom podozrivom. Zároveň vyzývame k maximálnej možnej obozretnosti,“ napísala dnes ráno česká polícia na sociálnej sieti. K statusu pripojila fotografiu muža v červenej bunde. Až po nejakom čase informovala, že ide o svedka, a nie o páchateľa, ktorý zastrelil šesť ľudí.

10.12.2019 14:32
debata (21)

Denník Pravda získal exkluzívnu informáciu o tom, že nevinný muž je Slovák. „Pracuje na katedre geoinformatiky na Technickej univerzite v Ostrave. Robí si doktorandské štúdium,“ povedal pre Pravdu nemenovaný vysokopostavený predstaviteľ českej vlády.

Celé meno má denník Pravda k dispozícii, ale pre ochranu jeho súkromia ho nezverejní. Slovák sa nijako k prípadu nechce verejne vyjadrovať. „Nič nebude hovoriť, dopočutia,“ stručne reagovala pani na katedre, ktorej sa Pravda dovolala na číslo pevnej linky, čo je uvedené na webe univerzity pri jeho mene.

K mylnej domnienke, že vraždil tento nevinný muž, zrejme viedlo to, že skutočný zabijak mal na sebe tiež bundu červenej farby.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba v Ostrave