Džihádisti zaútočili na hotel v Mogadiše, zabili päť ľudí

Päť ľudí zahynulo pri útoku džihádistov na hotel v somálskej metropole Mogadišo. O život prišlo aj všetkých päť útočníkov, oznámila v stredu agentúra AFP.

11.12.2019 08:34
debata

K útoku z utorňajšieho večera sa prihlásilo somálske islamistické hnutie aš-Šabáb. Ozbrojenci vtrhli do hotela SYL v centre Mogadiša, ktorí často navštevujú miestni politici, predstavitelia armády a diplomati.

Útočníkov sa podarilo zneškodniť až po niekoľkých hodinách. Z hotela evakuovali viac ako 80 ľudí, medzi ktorými bolo aj viacero somálskych vládnych činiteľov.

Podľa polície prišli o život traja civilisti a dvaja príslušníci bezpečnostných síl. Zranenia utrpeli dvaja vojaci a deviati civilisti.

Podľa svedkov sa útočníci oblečení v policajných uniformách dostali do hotela nepozorovane. Následne spustili streľbu a začali hádzať granáty. Zasiahli proti nim vojaci, ktorí strážili kontrolné stanovištia vedúce k neďalekému prezidentskému palácu.

Na mogadišský hotel SYL zaútočili džihádisti už po štvrtý raz. Ku všetkým útokom sa prihlásila skupina aš-Šabáb napojená na al-Káidu.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Somálsko #aš-Šabáb #džihádisti