Zomrela žena, ktorú útočník v ostravskej nemocnici strelil do hlavy

Zomrela ťažko zranená žena, ktorú útočník v ostravskej nemocnici v utorok strelil do hlavy. Lekárom sa ju nepodarilo zachrániť. Informoval o tom spravodajský portál ČT24. Počet obetí 42-ročného strelca tak vzrástol na sedem.

12.12.2019 18:07
Ostrava, nemocnica, streľba Foto: ,
Policajný zásah v ostravskej nemocnici, kde páchateľ zastrelil štyroch ľudí a traja zomreli na následky ťažkých zranení.
debata (1)

Stav ženy, ktorú útočník strelil do hlavy, bol od utorka kritický, nemocnica v stredu oznámila, že sa jej zdravotný stav ešte zhoršil a táto situácia pretrvávala aj dnes ráno, informuje portál.

Ďalší dvaja zranení muži sú mimo ohrozenia života, jeden bol už z nemocnice prepustený do domácej starostlivosti.

Páchateľ v ostravskej fakultnej nemocnici spustil v utorok ráno streľbu na pacientov v čakárni. Útok si vyžiadal doposiaľ sedem obetí, ďalší dvaja ľudia sú zranení. Podľa riaditeľa nemocnice to bol takzvaný tichý strelec, začal strieľať bez varovania. Z miesta činu následne ušiel autom. Polícii sa rýchlo podarilo zistiť totožnosť 42-ročného muža. Išlo o Ctirada Vitáseka, po ktorom polícia spustila obrovskú pátraciu akciu. V okamihu, keď nad jeho automobilom letel policajný vrtuľník, sa strelil do hlavy a o niekoľko minút podľahol zraneniam. Polícia uviedla, že strelnú zbraň mal nelegálne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba v Ostrave