Pri explózii v bytovke v Nemecku zomrel jeden človek, 15 ľudí je zranených

Jeden človek prišiel o život a 15 osôb utrpelo zranenia, niektorí vážne, pri explózii v päťposchodovom obytnom dome v meste Blankenburg v nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu miestnej polície.

13.12.2019 11:15 , aktualizované: 13:11
Nemecko / explózia / výbuch / panelák / obytný... Foto: ,
Následky explózie v päťposchodovom obytnom dome v nemeckom meste Blankenburg
debata (5)

Obeť — 78-ročného muža — našli záchranári v jednom z bytov, v ktorom pravdepodobne došlo aj k výbuchu. Polícia v byte zaistila aj niekoľko nádob so skvapalneným plynom a vojnovú muníciu. „Z doterajších zistení vyplýva, že výbuch spôsobil skvapalnený plyn,“ oznámila polícia.

Na fotografii, ktorú zverejnila polícia na Twitteri, vidieť zničené okná v byte na prvom poschodí a fasádu budovy, ktorú pokrývajú sadze. Podľa polície po výbuchu vypukol požiar.

Trosky doleteli až do vzdialenosti 60 metrov a zranenia niektorých osob sú vážne, uviedol hovorca polície Uwe Becker. V päťposchodovom dome sa nachádza 60 bytov. V dôsledku explózie boli poškodené stropy a steny budovy. Podľa regionálneho denníka Magdeburger Volksstimme v ňom žilo 30 ľudí.

Evakuovaná bola i škôlka neďaleko bytovky. Asi sto detí bolo prevezených do iných zariadení. Statika domu má byť skontrolovaná ešte v piatok.

Podľa informácií mediálnej skupiny RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) k výbuchu došlo okolo 8.55 h SEČ. V nasadení boli podľa internetového serveru volksstimme.de tri záchranárske vrtuľníky.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #dom #explózia #výbuch plynu