Na diaľnici vo Virgínii sa zrazilo 69 áut

Celkom 69 vozidiel sa v nedeľu ráno miestneho času zrazilo v nepriaznivom počasí na diaľnici I-64 v americkom štáte Virgínia. Po nehode muselo byť ošetrených 51 ľudí, 11 z nich bolo vážne zranených. Nikto však neprišiel o život, informovala agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

23.12.2019 07:39
Virgínia USA hromadná dopravná nehoda diaľnica... Foto: ,
Celkom 69 vozidiel sa zrazilo v nepriaznivom počasí na diaľnici I-64 v americkom štáte Virgínia.
debata (3)

Podľa polície bola v čase nehody, ktorá sa stala neďaleko Williamsburgu, mestečka ležiaceho približne 200 kilometrov južne od Washingtonu, v oblasti hmla. Prvé autá sa zrazili na moste, kde bola vozovka zľadovatená.

Na fotografiách z miesta nešťastia vidieť do seba zaklinené vozidlá s poškodenými karosériami a rozbitými oknami. Jeden záber zachytáva červený kamión ležiaci na strechách ostatných automobilov.

Svedok nehody Ivan Levy povedal agentúre AP, že keď uvidel hmlu, spomalil a rozsvietil výstražné svetlá. On a jeho manželka išli do Williamsburgu, kde pracujú, v dvoch rôznych autách.

„Ďalšia vec, na ktorú si spomínam, je, že som videl, ako sa autá začali kopiť jedno na druhé.“ Podarilo sa mu včas zabrzdiť, ale potom mu zavolala jeho manželka, že sa stala účastníčkou nehody. Keď ju vyslobodil z poškodeného auta, vzal lekárničku a začal sa starať o ostatných ľudí, až kým neprišli záchranári.

Sprejazdnenie diaľnice trvalo približne päť hodín.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Virgínia #hromadná nehoda