Rusi odrazili letecký útok na svoju základňu v Sýrii

Na ruskú leteckú základňu Humajmím v Sýrii sa militanti pokúsili zaútočiť bezpilotnými lietadlami, informoval v pondelok veliteľ ruského centra pre zmierenie bojujúcich strán v Sýrii Jurij Borenkov.

23.12.2019 20:52
debata (72)

„Po zotmení 22. decembra 2019 sa bojovníci nelegálnych ozbrojených skupín pokúsili zaútočiť na ruskú leteckú základňu Humajmím pomocou bezpilotných leteckých prostriedkov. O 23.02 h ruské systémy protivzdušnej obrany zaznamenali a zostrelili dve bezpilotné lietadlá blížiace sa k ruskej leteckej základni z juhovýchodu,“ povedal Borenkov, ktorého citovala agentúra TASS.

Podľa Borenkova nebol nikto zranený a na leteckej základni, ktorá „pracuje v rutinnom režime“, neboli žiadne materiálne škody.

TASS poznamenal, že ruské centrum pre zmierenie bojujúcich strán v Sýrii plní úlohy aj po ukončení vojenskej kampane v Sýrii. Dôstojníci strediska pravidelne cestujú po oslobodených oblastiach krajiny, aby zhodnotili humanitárnu situáciu. Hlavné úsilie ruskej armády sa teraz zameriava na pomoc utečencom vracajúcim sa do svojich domovov a na evakuáciu civilistov z deeskalačných zón.

72 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sýria