Pri nehode vrtuľníka Mi-8 v Rusku sa zranilo najmenej 15 ľudí

Najmenej 15 ľudí utrpelo zranenia pri tvrdom pristátí vrtuľníka Mi-8, ku ktorému došlo v stredu na ruskej Sibíri. Informovala o tom agentúra AP.

25.12.2019 19:10
debata (2)

Agentúra dodala, že na palube vrtuľníka bolo 21 cestujúcich a traja členovia posádky. K nehode došlo v obci Bajkit v Evenkovskom okrese Krasnojarského kraja. Ako uviedla agentúra RIA Novosti, vrtuľník havaroval počas vzletu, keď sa dostal do snehovej búrky.

Podľa agentúry AP sa vrtuľník pri pristávaní prevrátil. Dvoch z cestujúcich, ktorí sa pri tom zranili, museli hospitalizovať. Prípadom sa zaoberá polícia. AP v tejto súvislosti konštatovala, že vrtuľníky Mi-8 sú najmä v odľahlých oblastiach Ruska bežným dopravným prostriedkom. Tvrdé pristátia a iné nehody týchto typov vrtuľníkov sú v posledných mesiacoch podľa AP pomerne časté.

AP tiež uviedla, že v stredu popoludní došlo k ďalšej nehode vrtuľníka tohto typu, keď Mi-8 s 23 osobami na palube tvrdo pristál v Neneckom autonómnom okruhu v arktickej časti Ruska. Nehoda sa zaobišla bez zranení ľudí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vrtuľník #Mi-8