Pri páde lavíny v Južnom Tirolsku zahynula žena s dvoma dcérami

Najmenej tri životy si vyžiadala lavína, ktorá sa v sobotu zrútila v lyžiarskom stredisku v talianskych Alpách pri hraniciach s Rakúskom. O život prišla jedna Nemka a jej dve deti. Ďalších dvoch ľudí hospitalizovali s menej závažnými zraneniami, informovala miestna polícia.

28.12.2019 22:00
taliansko alpy lavína helikoptéra záchrana Foto:
Lavína ktorá si vyžiadala tri životy spadla v stredisku Val Senales (Schnalstal) západne od mesta Merano v Južnom Tirolsku.
debata

Lavína spadla v stredisku Val Senales (Schnalstal) západne od mesta Merano v Južnom Tirolsku. Dvoch zranených previezli do meranskej nemocnice.

Podľa polície priamo pod lavínou objavili mŕtve telá dospelej ženy a jej sedemročnej dcéry, ktoré sa v stredisku lyžovali. Ďalšie ženino dieťa zomrelo po leteckom prevoze do nemocnice v meste Trident (Trento).

Na mieste zasahovali tri vrtuľníky, jeden z toho zo susedného Rakúska. Pátranie po prípadných ďalších zavalených pokračovalo aj v sobotu večer. Či sa tam môžu nachádzať ešte ďalšie osoby, nebolo stále jasné.

V okolí strediska Val Senales v sobotu nebola v platnosti výstraha pred hroziacim pádom lavín. V oblasti ale oteplilo a fúkal silný vietor.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Alpy #Lavína