Trump po útoku na komplex ambasády USA hovoril s irackým premiérom

Americký prezident Donald Trump v piatok telefonoval s irackým premiérom Ádilom Abdalom Mahdím po tom, čo dav protestujúcich zaútočil na komplex amerického veľvyslanectva v Bagdade. Informovala o tom agentúra DPA.

31.12.2019 22:09
Donald Trump Foto:
Americký prezident Donald Trump
debata (36)

„Obaja lídri hovorili o otázkach regionálnej bezpečnosti a prezident Trump zdôraznil potrebu ochrany amerických občanov a objektov v Iraku,“ uvádza sa vo vyhlásení Bieleho domu.

"Prijali sme príslušné silové ochranné opatrenia, aby sme zaistili bezpečnosť amerických občanov… ako aj naše právo na sebaobranu. Posielame ďalšie sily na podporu nášho personálu na ambasáde (v Bagdade), uviedol na Twitteri plukovník Myles Caggins, hovorca americkej vojenskej operácie Inherent Resolve zameranej na boj proti tzv. Islamskému štátu v Iraku a Sýrii.

Demonštranti v utorok zaútočili na komplex amerického veľvyslanectva v Bagdade po tom, čo americké sily uskutočnili v nedeľu nálety na pozície šiitskej militantnej organizácie Brigády Hizballáhu. Túto skupinu Washington obviňuje z piatkového útoku na severoirackú základňu, pri ktorom prišiel o život jeden Američan.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Irak #Donald Trump