Maďarská opozícia kritizovala Orbána, že nehovorí o skutočných problémoch

Maďarské opozičné strany ostro kritizovali štvrtkovú medzinárodnú tlačovú konferenciu predsedu vlády Viktora Orbána, ktorý podľa nich neodpovedá na skutočné otázky týkajúce sa maďarskej spoločnosti.

10.01.2020 12:49
Viktor Orbán Foto: ,
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v úvode nového roka vystúpil na tlačovej konferencii pred zahraničnými novinármi, na ktorej hovoril o aktuálnych politických otázkach vo štvrtok 9. januára 2020 v Budapešti.
debata (5)

Podľa spravodajského servera Napi.hu Maďarská socialistická strana (MSZP) vytkla Orbánovi, že nehovorí o rozvoji zdravotníctva a vzdelávania, ale ani o udržateľnom environmentálnom rozvoji.

Zástupca predsedu parlamentnej frakcie socialistov Tamás Harangozó poznamenal, že Orbán nemá ani len predstavu o tom, ako ľudia žijú, keď hovorí o raste miezd.

V zdravotníctve je oveľa vážnejšia situácia, než ako ju premiér vykresľuje, tvrdí strana Dialóg (Párbeszéd). Tá spolu s ochranárskou stranou Politika môže byť iná (LMP) označili za vážnu chybu, že riešenie klimatickej situácie vidí Orbán a jeho vláda v dostavbe atómovej elektrárne.

Predseda parlamentnej frakcie Jobbiku Péter Jakab na vyjadrenia premiéra reagoval na Facebooku slovami: „Žije vo sne“.

Vláde blízky denník Magyar Nemzet ale uviedol, že opozičné médiá v tejto súvislosti nedokázali Orbánovi nič vytknúť. Podľa denníka lamentovali iba nad tým, že ministerský predseda bol súčasne nezvyčajne umiernený i extrémne radikálny. Prekvapilo ich, ako tvrdí Magyar Nemzet, že premiér bol aj sebakritický a nevyhýbal sa zodpovednosti. V súvislosti s prehrou v komunálnych voľbách dal podľa denníka Orbán jednoznačne najavo, že nie je možné vždy iba vyhrávať a že existencia opozície je podstatou demokracie.

.....

VIDEO: Spolupracujeme so Slovenskom, s Chorvátskom máme bratský vzťah…Pozrite si vystúpenie Viktora Orbána k výročiu Trianonskej zmluvy.

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Viktor Orbán