Vodič autobusu v Belgicku dokončil jazdu, hoci ho 10-krát bodli nožom

Istý belgický vodič autobusu vo štvrtok večer dokončil svoju obvyklú trasu medzi mestečkami južne od Antverp, hoci ho predtým desaťkrát bodol nožom neznámy útočník. Muž bol zrejme v takom šoku, že si svoj vážny zdravotný stav uvedomil až hodinu po incidente. S odvolaním sa na vyjadrenie prokuratúry v Antverpách dnes o prípade informovala agentúra AFP.

10.01.2020 15:55
debata (11)

Podľa vyšetrovateľov 58-ročný vodič pokračoval v práci so zraneniami, ktoré mohli byť smrteľné: „desať rán nožom v oblasti brucha, pri krku, v hornej časti pravej dolnej končatiny a na ruke“.

Neznámy páchateľ ho prepadol okolo 17:00, keď jeho autobus stál na zastávke v mestečku Kontich. Vodič zistil, že tam dorazil s predstihom oproti cestovnému poriadku, a tak si za volantom doprial fajčiarsku prestávku, pričom nechal otvorené dvere do kabíny. Do nej následne vtrhol útočník, vytiahol zbraň a začal vodiča autobusu bodať, uviedla prokuratúra.

Agresor sa ihneď potom dal na útek. Napadnutý muž „zrejme v stave šoku“ zavrel dvere od autobusu a pokračoval v jazde ako by sa nič nestalo. Najskôr došiel na konečnú stanicu v 15 kilometrov vzdialenom Lier a potom pokračoval do autobusového depa vo Willebroek. Až tam si vraj uvedomil, čo sa mu prihodilo. Jeho kolegovia následne privolali pomoc.

Podľa belgických médií vodič po útoku strávil za volantom ešte asi hodinu. Štátne zastupiteľstvo v Antverpách incident vyšetruje ako pokus o vraždu.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Belgicko #útok nožom #vodič autobusu