Za trojnásobnou vraždou v Londýne vidí polícia spory medzi sikhami

Britská polícia vyšetruje trojnásobnú vraždu, pri ktorej boli v noci na dnes na východe Londýna dobodaní traja muži. Informoval o tom portál denníka The Daily Telegraph s tým, že zadržaní boli dvaja ľudia. Polícia uviedla, že vylučuje terorizmus a že predpokladá, že išlo o spor vnútri sikhskej komunity.

20.01.2020 11:55
debata (3)

Incident sa stal v londýnskom obvode Redbridge neďaleko železničnej stanice Seven Kings. Záchranári na miesto vyslali niekoľko sanitiek a tiež helikoptéru pre transport zranených. Prvé správy uvádzali, že zahynul jeden muž a ďalší dvaja utrpeli ťažké zranenia, neskôr polícia spresnila, že všetci traja muži vo veku dvadsiatich až tridsiatich rokov zomreli na mieste.

Londýnsky starosta Sadiq Khan na twitteri informoval, že v celom obvode Redbridge bude kvôli pátranie a z bezpečnostných dôvodov až do rána zvýšený počet policajtov.

Polícia oznámila, že vyšetrovanie je v ranej fáze, prípad však považuje za pravdepodobnú trojnásobnú vraždu, keď sa obete aj páchatelia vzájomne poznali. „Domnievame sa, že to boli členovia sikhskej komunity,“ stojí v policajnom vyhlásení.

Sikhizmus je menšinové náboženstvo, ktoré vzniklo v indickej oblasti Pandžábu v období náboženského útlaku; okrem iného zakazuje mužom strihať si vlasy, ktoré si potom sikhovia balia do turbanov.

V Británii v posledných rokoch rastie počet prípadov útokov nožom. V roku 2018, z ktorej sú dostupné úplné štatistiky, bolo len v Anglicku a Walese dobodali 285 ľudí, čo je najviac za posledných 70 rokov. Ročne polícia v Anglicku a Walese eviduje cez 40 000 deliktov, pri ktorých bol použitý nôž či iný ostrý nástroj.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #sikhovia