Za brutálnu vraždu potvrdili dvojici zo Slovenska výnimočné tresty

Za mimoriadne brutálnu vraždu manželského páru v okrese Písek z januára 2018 potvrdil v stredu Vrchný súd v Prahe výnimočné tresty v trvaní 27 a 28 rokov dvojici slovenských občanov Jánovi Moncoľovi a Michaele Krajčovej. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

22.01.2020 17:40
debata

Dvojica podľa spisu ubodala manželský pár v jeho mobilnom dome, obete podľa súdnych znalcov prežili mučivé útrapy. Dôvodom vraždy boli peniaze — odsúdení obetiam ukradli 400.000 korún z domáceho trezoru.

Slováci po vražde činu ušli a podarilo sa ich chytiť v Rumunsku. Moncoľ bol už v minulosti súdne trestaný.

Rozsudok Vrchného súdu je právoplatný a nemožno sa proti nemu odvolať, obhajcovia odsúdených ešte môžu podať dovolanie k Najvyššiemu súdu.

Podľa súdu obžalovaní prejavili absolútnu neúctu a pohŕdanie ľudským životom, keď si chceli pre seba zaistiť lepšie materiálne podmienky. Obete boli usmrtené veľmi brutálne, bol to skôr masaker ako jednoduché zabitie," uviedol sudca Jiří Lněnička.

Odvolací senát posudzoval predchádzajúci verdikt Krajského súdu v Českých Budějoviciach, ktorý dvojici vlani v auguste uložil výnimočné tresty — 35-ročnému Jánovi Moncoľovi 27 rokov väzenia a 30-ročnej Michaele Krajčovej 28 rokov za mrežami. Vyšší trest pre ženu vyplýva z toho, že podľa súdu vražednú akciu vymyslela, napísali Novinky.cz.

debata chyba