V ateliéroch na pražskom Barrandove horí, hasiči zachránili päť ľudí

Hasiči likvidujú v stredu požiar vo filmových ateliéroch v pražskej štvrti Barrandov. Podľa prvých správ plamene zachvátili okolo 15.00 h sklad kulís v podzemí. Hasiči evakuovali niekoľko ľudí, ktorí pred dymom ušli na strechu budovy.

22.01.2020 18:06
debata (2)

Informácie priniesol český spravodajský portál Novinky.cz.

Hasiči uviedli, že zasahujú na Kříženeckého námestí. Horiacu budovu v tomto období práve rekonštruovali a nachádza sa hneď vedľa sídla stanice TV Nova. Valiaci sa mohutný dym vystrašil aj zamestnancov televízie, uviedla webová stránka Novy TN.cz.

K nahlásenému požiaru skladu v podzemí bolo vyslaných šesť jednotiek hasičov a chemická služba, povedal hovorca hasičov Martin Kavka. Dodal: „Zásah zatiaľ prebieha štyrmi vodnými prúdmi a pomocou výškovej techniky.“

Hasiči následne doplnili, že evakuovali päť robotníkov, ktorí ušli pred dymom na strechu. Zachránili ich po rebríku. Podľa hovorcu horí uskladnený stavebný materiál a kulisy. Dym vidieť z veľkej časti Prahy.

„Požiar sa nešíri, ale je náročné budovu odvetrať. Vyšetrovateľ príčin požiaru robí prieskum v dýchacej technike,“ uviedli hasiči pre portál TN.cz.

Veľký požiar postihol barrandovské ateliéry v auguste 2016, keď zhorelo filmové mestečko. Desiatkam hasičom vtedy pomáhali aj policajti a vrtuľník s bambivakom. Škodu úrady vyčíslili na 100 miliónov českých korún (3,99 milióna eur).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hasiči #požiar #ČR #Barrandov