Traja bývalí členovia Medvedevovej vlády sa stali Putinovými poradcami

Traja členovia vlády expremiéra Dmitrija Medvedeva prechádzajú na posty poradcov v kancelárii ruského prezidenta Vladimira Putina. Informovala o tom agentúra Interfax.

24.01.2020 10:41
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin
debata (3)

Námestníkom šéfa prezidentskej kancelárie sa stal bývalý podpredseda vlády Dmitrij Kozak, ktorý mal vo vládnom kabinete na starosti rezorty palív, energetiky a priemyslu. Kozak vo vláde zodpovedal aj za prípravu zimných olympijských hier v Soči a neskôr do jeho agendy pribudla i problematika nových subjektov federácie – Krymu a Sevastopola.

Agentúra Interfax pripomenula, že Kozak a Putin sú dávni známi – boli kolegami v časoch, keď obaja pôsobili v Petrohrade na tamojšej radnici.

Putin podpísal aj menovacie dekréty, ktorými za svojich poradcov vymenoval aj exministra kultúry Vladimira Medinského a bývalého šéfa rezortu ekonomického rozvoja Maxima Oreškina.

Interfax pripomenul, že Medinskij deň pred demisiou vlády Dmitrija Medvedeva nariadil štátnemu fondu pre kinematografiu a príslušnému odboru rezortu kultúry, aby upravili rozpis premiér filmov v ruských kinách tak, aby sa v dňoch okolo Dňa víťazstva (9. mája) do ruskej distribúcie nedostali filmy z hollywoodskej produkcie.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Dmitrij Medvedev