Upratovačku odsúdili na 15 rokov za krádež hodiniek marockého kráľa

Na 15 rokov väzenia odsúdili upratovačku, ktorá marockému kráľovi Muhammadovi VI. odcudzila desiatky luxusných hodiniek. S odvolaním sa na vyjadrenie právneho zástupcu odsúdenej o tom v sobotu informovala agentúra AFP.

25.01.2020 19:41
debata (3)

Upratovačka pracovala v kráľovskej rezidencii, kde mala celkovo ukradnúť až 36 hodiniek. Spočiatku hodinky roztavovala a zlato predávala zlatníkom, neskôr ich však začala predávať v pôvodnom stave.

Ďalších 14 mužov, ktorí buď ďalej obchodovali s inkriminovaným zlatom či hodinkami, alebo v rámci týchto obchodov fungovali ako sprostredkovatelia, odsúdili na väzenské tresty v trvaní štyri a viac rokov.

Jednému z nich, ktorého usvedčili ako spolupáchateľa 46-ročnej upratovačky, vymeral súd v Rabate 15-ročný trest. Spoluobvinení, ktorých zatkli koncom roka 2019, tvrdili, že o krádežiach hodiniek nevedeli.

Magazín Forbes zaradil v roku 2014 marockého kráľa Muhammada VI. medzi najbohatších ľudí na svete, pričom jeho majetok vyčíslil na viac ako 2,5 miliardy dolárov (2,27 miliardy eur). Muhammad VI. obľubuje okrem luxusných hodiniek tiež drahé autá, obrazy či jachty.

Agentúra AFP dodáva, že účet na Instagrame, ktorý hodnotí drahé hodinky slávnych, zachytil Muhammada VI. v septembri 2018 s hodinkami značky Patek Philippe z bieleho zlata a vysádzanými diamantmi, v odhadovanej cene 1,2 milióna dolárov (1,1 milióna eur).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #lúpež #Maroko #hodinky #upratovačka #kráľ