Lietadlu spoločnosti Air Canada sa podarilo bezpečne núdzovo pristáť v Madride

Nad letiskom v Madride bolo dnes rušno. Najprv vzbudili záujem údajné drony a potom krúžiace lietadlo smerujúce do Kanady.

03.02.2020 18:48 , aktualizované: 19:35
lietadlo španielsko madrid letisko núdzové... Foto: ,
Boeing 767 spoločnosti Air Canada so 128 pasažiermi na palube na letisku v Madride bezpečne núdzovo pristálo. 3.2.2020.
debata (6)

Lietadlo spoločnosti Air Canada so 128 pasažiermi na palube v stredu na letisku v Madride bezpečne núdzovo pristálo. Informovala o tom agentúra AP.

Španielske ministerstvo obrany v tejto súvislosti uviedlo, že do vzduchu vyslalo stíhačku F-18, aby jej pilot vyhodnotil poškodenie kolesa a podvozku kanadského lietadla.

„Lietadlo s technickými problémami prelietava nad Madridom pred tým, ako sa vráti na letisko Barajas,“ napísal pôvodne na Twitteri španielsky úrad pre riadenie letovej prevádzky (ENAIRE).

Hovorkyňa úradu pre agentúru AFP uviedla, že stroj, ktorý smeroval do kanadského Toronta, musel začať pred núdzovým pristátím vypúšťať palivo.

Spresnila ďalej, že príčinou núdzového pristátia boli „technické problémy“ spojené s „prasknutou pneumatikou“ a možným poškodením motora.

Vzdušný priestor nad letiskom Adolfa Suáreza v španielskom Madrid bol v pondelok viac ako hodinu uzavretý pre údajnú prítomnosť dronov v jeho areáli. Informovala o tom agentúra AP.

Španielsky štátny prevádzkovateľ letísk AENA na Twitteri uviedol, že v súvislosti s uzavretím vzdušného priestoru museli na iné letiská presmerovať celkovo 26 letov. Podľa AENA už bola vytvorená krízová komisia s cieľom vyšetriť incident.

K uzavretiu vzdušného priestoru pristúpili španielske úrady po tom, ako dvaja piloti ohlásili, že v blízkosti letiska zazreli drony. Podľa španielskej Občianskej gardy už v súvislosti s prípadom začali vyšetrovanie. Ako pripomína AP, s približne 1200 obslúženými letmi denne je letisko Adolfa Suáreza jedným z najväčších v krajine.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #lietadlo #madrid