Popletený díler poslal polícii omylom správu s cenníkom narkotík

Súd v severoanglickom Leedse dnes poslal na tri roky a štyri mesiace do väzenia začínajúceho drogového dílera, ktorého zatkli potom ako polícii cez SMS správu omylom poslal cenník narkotík. Informoval o tom spravodajský server The Independent.

04.02.2020 14:19
debata (7)

Súd v severoanglickom Leedse dnes poslal na tri roky a štyri mesiace do väzenia začínajúceho drogového dílera, ktorého zatkli potom ako polícii cez SMS správu omylom poslal cenník narkotík. Informoval o tom spravodajský server The Independent.

Mladý muž si podľa svoje výpovede chcel privyrobiť predajom kokaínu, marihuany a extázy na hudobnom festivale, ale pozornosť polície na seba upútal už tým, že na hudobnú akciu prišiel silno intoxikovaný.

„Rozhodol sa predávať drogy na festivale v Leedse, keď bol sám v drogovom rauši. Myslel si, že je to dobrý nápad a nemal najmenšie tušenie, do čoho sa púšťa,“ uviedol jeho obhajca Christopher Dunn. Argumentoval, že jeho klient Martynas Benosenko nikdy predtým drogy nepredával a chápal festival ako jednorazovú príležitosť, ako si zarobiť peniaze potom, čo prišiel o prácu.

Prokurátorka Jessica Randallová pred súdom povedala, že Benosenka si začala polícia všímať potom, čo ochranka nahlásila, že fajčí marihuanu.

Potom 22-ročný muž urobil osudnú chybu, keď potenciálnym klientom poslal svoju ponuku narkotik aj s cenami a splietol si číslo, takže správa doputovala na políciu. Policajti ho potom zatkli a našli u neho drogy v hodnote 3600 libier.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #drogy