Počet obetí dvoch lavín v Turecku stúpol na najmenej 38

Stredajší pád lavíny na horskú cestu vo východnom Turecku, kde prebiehala záchranná operácia po podobnom incidente z predošlého dňa, si vyžiadal už najmenej 33 obetí na životoch. Informovala o tom britská stanica BBC. Celkový počet mŕtvych v dôsledku oboch lavín tak stúpol na najmenej 38.

05.02.2020 15:20 , aktualizované: 16:51
Turecko lavína ďalšia vozidlá mŕtvi nezvestní... Foto: ,
Záchranári zasahujú v snehu okolo troch prevrátených vozidiel po páde lavíny neďaleko mesta Bahcesehir, vo východnom Turecku 5. februára 2020.
debata

Prvá lavína zasypala ešte v utorok večer na ceste dve vozidlá – minibus a odhŕňač snehu -, pričom zahynulo najmenej päť ľudí a ďalšie dve zostali nezvestné.

Po tom, ako sa vodič odhŕňača dokázal vyslobodiť a privolať pomoc, bolo na miesto vyslaných približne 300 príslušníkov pohotovostných zložiek. Záchranné práce komplikovali hmla a husté sneženie.

Provinčný guvernér Mehmet Emin Bilmez v tejto súvislosti pre agentúru DHA uviedol, že obete druhej lavíny pomáhali odkryť zasypaný minibus. Pod snehom je podľa dostupných informácií pravdepodobne stále uväznených viac než 50 obetí stredajšej lavíny.

Záchranné práce naďalej pokračujú, pričom vyslobodených bolo podľa informácií tureckého ministerstva vnútra už 30 ľudí. Počet mŕtvych a zranených však môže ešte stále narásť, uviedla BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lavína