Počet mŕtvych po páde lavín v Turecku stúpol na 40

Na mieste pádu dvoch lavín na horskú cestu vo východnej časti Turecka našli vo štvrtok telá ďalších dvoch obetí, čím celkový počet mŕtvych stúpol na 40. Uviedla to agentúra AP, ktorá čerpala zo správy tureckej tlačovej služby DHA.

06.02.2020 15:44
debata

Prvá lavína spadla ešte v utorok večer na cestu pri horskom stredisku Bahčesaray v provincii Van, kde zasypala vozidlo na odhŕňanie snehu a minibus. Nasledoval zásah za účasti približne 300 príslušníkov pohotovostných zložiek, ktorých zasiahla v stredu okolo poludnia ďalšia lavína.

Záchranári vo štvrtok obnovili pátranie za pomoci psov a v súčasnosti hľadajú už len poslednú nezvestnú osobu.

Okrem obetí na životoch si lavíny vyžiadali aj niekoľko desiatok zranených. Turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca vo štvrtok ráno uviedol, že v nemocničnom ošetrení zostáva 47 ľudí. Šesť z nich sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti, ich stav však podľa ministra nie je kritický.

V provincii Van sa uskutočnil medzitým obrad na počesť 11 príslušníkov vojenskej polície, deviatich príslušníkov obecnej stráže a dvoch hasičov usmrtených uvedenými lavínami. Rakvy s obeťami odoslali do ich domovských miest, aby ich mohli príbuzní pochovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #obete #Lavína