Najmenej päť mŕtvych pri samovražednom útoku v Kábule

Traja príslušníci armády a dvaja civilisti prišli v utorok ráno o život pri samovražednom útoku v afganskej metropole Kábul. Dvanásť ďalších osôb vrátane piatich civilistov utrpelo zranenia, informovala spravodajská televízia TOLOnews s odvolaním sa na hovorcu afganského ministerstva vnútra.

11.02.2020 09:02
debata (1)

K útoku došlo po takmer troch mesiacoch relatívneho pokoja okolo siedmej hodiny ráno miestneho času (03.30 h SEČ) neďaleko vojenskej akadémie — Univerzity národnej obrany maršala Fahíma. Atentátnik sa podľa hovorcu odpálil na autobusovej zastávke.

K atentátu sa bezprostredne nikto neprihlásil.

Militantné hnutie Taliban prestalo útočiť na veľké mestá v snahe pokračovať v mierových rozhovoroch s USA, hoci boje v provinciách nezastavilo. Washington a Taliban sa snažia dospieť k dohode, podľa ktorej by americké jednotky začali opúšťať Afganistan výmenou bezpečnostné záruky. Zdá sa však, že v posledných týždňoch došlo na rokovaniach k malému pokroku, píše agentúra AFP.

Posledný veľký útok s 12 obeťami sa v Kábule odohral v novembri. Atentátnici pri ňom použili minivan, ktorým vrazili do vozidla patriacej súkromnej kanadskej bezpečnostnej firmy GardaWorld prepravujúceho v čase rannej dopravnej špičky cudzincov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #Kábul