Životy hasičov v ohrození: Orkán im lámal stromy priamo nad hlavou

Ničivý vietor a búrka Sabine, ktorá sa prehnala cez Európu, cez týždeň narobila obrovské škody aj v susednej Českej republike. Potrápila hlavne hasičov, ktorí zasahovali na mnohých miestach republiky. Padnutý strom cez cestu medzi obcami Protivanov a Žďárná sa vybrali v pondelok 10. februára odstrániť aj dobrovoľní hasiči z obce Protivanov v Olomouckom kraji.

14.02.2020 13:46
debata

Z obyčajného zásahu sa pre hasičov stal zásah nezabudnuteľným zážitkom. „Ruku nad nami držal anjel strážny,“ zhodnotili obrovské šťastie samotní zasahujúci hasiči. „Práca v lese pri takomto počasí je jednou z najrizikovejších, pretože je to prostredie, ktoré nevieme ovplyvniť,“ vysvetľujú hasiči na sociálnej sieti. Príroda ukázala svoju silu.

Video: Pozrite si, ako apokalypticky vyzeral zásah hasičov počas orkánu Sabine
Video

Po tom, čo hasiči dokončili svoju prácu a vydali sa k vozidlu, zdvihol sa vietor a začali padať aj ďalšie stromy na miesto, kde predtým stáli hasiči. „Šťastie? Náhoda? Vyššia moc? Tu hrali úlohu aj skúsenosti a rozvaha, ale náš anjel strážny sa určite dosť zapotil, aby udržal Sabinu na uzde, pokiaľ budeme v bezpečí,“ opísali video hasiči.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stromy #orkán #dobrovoľní hasiči