Po zemetrasení na hranici Iránu a Turecka hlásia sedem obetí

Sedem ľudí vrátane troch detí zahynulo v nedeľu na východe Turecka po zemetrasení s magnitúdou 5,7 v susednom Iráne. Oznámil to turecký minister vnútra Süleyman Soylu.

23.02.2020 10:38 , aktualizované: 10:57
Turecko zemetrasenie trosky sutiny ruiny Foto:
Záchranári prehľadávajú trosky zrútenej budovy po silnom zemetrasení, ktoré zasiahlo mesto Elazig na východe Turecka v nedeľu 26. januára 2020.
debata (1)

Podľa jeho informácií utrpelo zranenia päť ľudí a niekoľko ďalších skončilo v troskách budov a pátrajú po nich. Počet obetí pravdepodobne nie je konečný.

Ako podľa agentúry AFP uviedla americká geologická služba USGS, epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo neďaleko iránskej dediny vzdialenej necelých desať kilometrov od hranice s Tureckom.

Agentúra Anadolu informovala, že zemetrasenie spôsobilo škody vo viacerých dedinách v tureckej provincii Van. Podľa stanice TRT zemetrasenie v Turecku zničilo vyše 40 obcí.

Guvernér iránskej provincie Západný Azerbajdžan pre agentúru IRNA uviedol, že niektoré z domov v tamojších dedinách boli čiastočne zničené, iné úplne. Dodal, že v oblasti postihnutej zemetrasením prebiehajú záchranné a pomocné operácie.

Hovorca iránskych záchranárov pre AFP povedal, že zranenia tam utrpelo najmenej 25 ľudí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #Irán #Turecko