Vodič auta v nemeckom Volksmarsene vrazil do ľudí počas karnevalu

Najmenej 30 ľudí vrátane detí utrpelo zranenia v pondelok v nemeckom meste Volksmarsen neďaleko Kasselu v spolkovej krajine Hesensko, keď do karnevalového sprievodu vrazil vodič osobného automobilu. Informoval o tom denník Süddeutsche Zeitung s odvolaním sa na miestnu políciu.

24.02.2020 16:02 , aktualizované: 18:56
nemecko karneval útok auto Foto: ,
Najmenej desať ľudí vrátane utrpelo zranenia v nemeckom meste Volksmarsen neďaleko Kasselu, keď do karnevalového sprievodu vrazil vodič osobného automobilu.
debata (114)

Vodiča príslušníci polície na mieste zadržali. Ako uviedol denník Die Welt, muž šoféroval údajne mercedes kombi a podľa očitého svedka vrazil do davu ľudí a prešiel ešte 30 metrov.

Vodič osobného automobilu mal podľa polície konať zrejme zámerne. Nemecké ministerstvo vnútra nevylúčilo, že mohlo ísť o útok. Informácie priniesol denník Die Welt.

„Predpokladáme, že išlo o úmyselný čin,“ povedal hovorca polície, podľa ktorého zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o politicky motivovaný čin. Šéf polície vo Frankfurte nad Mohanom Gerhard Bereswill uviedol, že zranenia utrpelo 30 ľudí. Siedmi z nich sú ťažko zranení, dodal.

K incidentu, pri ktorom boli zranené aj malé deti, došlo zhruba o 14.30 h. Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na bezpečnostné kruhy, sedel za volantom mercedesu kombi 29-ročný občan Nemecka.

Po incidente boli z dôvodu zvýšenej opatrnosti zrušené všetky karnevalové sprievody v Hesensku. Informovalo o tom hesenské policajné prezídium, ktoré citoval denník Süddeutsche Zeitung.

Ako doplnila agentúra Reuters, oslavy karnevalu sú mimoriadne obľúbené v častiach západného Nemecka, najmä v Kolíne nad Rýnom, Düsseldorfe či v Mainzi. Na pouličných sprievodoch sa zúčastňujú desiatky tisíc ľudí.

Presné pozadie incidentu nateraz nie je jasné. Severohesenská polícia vyzvala ľudí, aby sa vyhli špekuláciám o príčine incidentu na sociálnych médiách.

Volkmarsen je malé mesto s približne 6800 obyvateľmi nachádzajúce sa v okrese Waldeck-Frankenberg. Od Kasselu je vzdialené zhruba 30 kilometrov.

114 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #auto