Novinárov ruskej tlačovej agentúry Sputnik zadržali a neskôr prepustili

Ruská štátna tlačová agentúra Sputnik v nedeľu oznámila, že štyroch jej novinárov v Turecku zadržali a po policajnom vypočúvaní prepustili. Výsluch sa týkal sobotňajších útokov na bydliská niektorých týchto žurnalistov, uviedla agentúra AP.

01.03.2020 18:48
sergej lavrov Foto: ,
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
debata (5)

Sputnik, ktorý má spravodajské portály približne v 30 jazykoch, napísal, že rozhnevané davy ľudí sa v sobotu večer pokúsili vtrhnúť do bytov troch jej pracovníkov v tureckom hlavnom meste Ankara, vyhrážali sa im násilím a žiadali, aby prestali pracovať. Podľa Sputnika útočníci obvinili novinárov, ktorí sú tureckými občanmi, zo špionáže pre Rusko.

Štátny Sputnik ďalej uviedol, že novinári išli na políciu nahlásiť útoky a agentúra s nimi stratila kontakt. Podľa vyjadrení agentúry vyšetrovatelia neskôr podnikli raziu v redakcii Sputnika a zadržali jej šéfredaktora.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov diskutoval v nedeľu o záležitosti s tureckým kolegom Mevlütom Čavušoglom. Sputnik dodal, že novinárov potom o niekoľko hodín prepustili. Turecké úrady sa k záležitosti nevyjadrili, napísala AP.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Turecko #novinári