Taliansky denník tvrdí, že pápež František nemá koronavírus

Pápež František, ktorý pre chorobu po prvý raz od nástupu na pápežský trón odvolal svoju účasť na exercíciách pred Veľkým pôstom, nie je nakazený koronavírusom SARS-COV-2. S odvolaním sa na správy talianskeho denníka Il Messaggero o tom v utorok informovala agentúra Reuters.

03.03.2020 09:29
debata (1)

Pápež sa mal pôvodne od soboty zúčastňovať na týždňových exercíciách spolu s ostatnými vysokými predstaviteľmi Vatikánu v rezidencii na juhu Ríma. Len pár hodín pred začiatkom duchovných cvičení však František oznámil, že ich podstúpi vo svojom vatikánskom sídle.

Najvyšší pontifex, ktorému v súvislosti s ochorením ešte pred niekoľkými desaťročiami odstránili časť pľúc, zrušil pre chorobu minulý týždeň aj väčšinu audiencií. Hovorca Vatikánu Matteo Bruni sa k správam denníka odmietol bezprostredne vyjadriť.

Ako pripomína Reuters, pápež ochorel v čase, keď v Taliansku prepukla epidémia potenciálne smrtiaceho koronavírusu SARS-COV-2, ktorý spôsobuje ochorenie nazvané COVID-19. Počet potvrdených prípadov tohto ochorenia presiahol v Taliansku 2000, pričom infekcia si v tejto juhoeurópskej krajine vyžiadala už 52 obetí na životoch.

Exercície sú v katolicizme duchovné náboženské cvičenia zamerané na prehĺbenie kresťanskej viery, na hlbšie osvojenie si vierouky, na prehĺbenie náboženského cítenia a cirkevnej disciplíny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #koronavírus