V Japonsku odsúdili na smrť muža, ktorý dobodal 19 ľudí

V Japonsku bol dnes na trest smrti odsúdený muž, ktorý v roku 2016 zabil 19 duševne postihnutých ľudí. Informovali o tom dnes svetové agentúry. Jednalo sa o najhoršiu masovú vraždu v povojnovej histórii krajiny.

16.03.2020 07:38
debata (8)

Dnes 30-ročný Satoši Uemacu sa k činu priznal a uviedol, že ho neľutuje. V ústave, v ktorom zabíjal, pracoval od roku 2012. Krátko pred vraždou bol ale prepustený a proti svojej vôli hospitalizovaný, keď sa pokúsil doručiť predsedovi dolnej komory japonského parlamentu ručne napísaný list, v ktorom ponúkal, že zlikviduje stovky postihnutých, ak to vláda povolí.

Vražda sa odohrala v júli 2016 v meste Sagamihara, asi 40 kilometrov juhozápadne od metropoly Tokia. Uemacu sa do budovy ústavu dostal rozbitým oknom a svoje obete počas 40 minút usmrtil v spánku. Ďalších 24 klientov a dvoch členov personálu ústavu zranil. Neskôr sa sám vzdal polícii.

Podľa agentúry AP čaká Uemacua smrť obesením. Podobné útoky sú v Japonsku zriedkavé okrem iného preto, že táto krajina má veľmi prísne zákony a takmer žiadny civilista nemá prístup k zbraniam.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #súd #trest smrti