Niekoľko rakiet zasiahlo obytnú štvrť v Bagdade

Stalo sa to v utorok v štvrti v blízkosti prísne stráženej tzv. Zelenej zóny v irackom hlavnom meste. S odvolaním sa na zdroj z prostredia bezpečnosti o tom informovala agentúra AFP.

17.03.2020 12:15 , aktualizované: 22:22
debata (14)

Rakety zasiahli bytový dom a zranili tam troch ľudí, uviedol zdroj.Podľa diplomatických zdrojov neboli zasiahnuté žiadne diplomatické misie v Zelenej zóne.

Bezpečnostná situácia v Iraku sa zhoršila po zabití iránskeho generála a veliteľa jednotiek Kuds Kásema Solejmáního, ktorý zahynul 3. januára pri útoku amerického dronu neďaleko medzinárodného letiska v Bagdade. Iracká vláda následne požiadala zahraničných vojakov, aby opustili územie krajiny.

Dve rakety zasiahli výcvikovú základňu južne od Bagdadu, kde sa nachádzajú aj vojaci Severoatlantickej aliancie (NATO) a koalície vedenej Spojenými štátmi.

Prípad sa stal v pondelok večer a rakety dopadli do oblasti, kde sa nachádzajú továreň a poľnohospodárska pôda. V utorok o tom informovala iracká armáda. Bližšie detaily neposkytli. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina.

Minulý týždeň v stredu zasiahli desiatky rakiet inú vojenskú základňu severne od Bagdadu, kde zomreli dvaja Američania a Brit. Ďalší útok na základňu sa stal v sobotu, pričom zranenia utrpelo päť osôb.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Irak #Bagdad #vojenská základňa #raketový útok