V Česku evidujú už 522 nakazených ľudí

Tento údaj k stredajšiemu večeru pre Českú televíziu (ČT) povedal český premiér Andrej Babiš. Oproti utorňajšiemu večeru pribudlo 72 potvrdených prípadov.

18.03.2020 20:42
debata (1)

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch na Twitteri v stredu napísal, že testovaných je stále viac ľudí, pričom sa do testovania zapojilo už 36 laboratórií. V utorok bolo podľa jeho slov na vírus testovaných 1362 osôb. Celkovo ich bolo v Česku otestovaných už 7664.

Z 52 pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19 je päť v ťažkom stave, píše spravodajský portál ČT24. Vyliečení zostávajú stále traja pacienti. V Česku od polnoci zo stredy na štvrtok začne platiť zákaz vychádzania bez rúška alebo inej ochrannej pomôcky zakrývajúcej tvár.

Ďalším z prijatých opatrení v ČR v súvislosti s ochranou starších ľudí je, že do maloobchodných predajní s potravinami budú smieť v čase od 10.00 do 12.00 h vstúpiť len osoby nad 65 rokov.

Rozhodnutie prišlo podľa portálu Novinky.cz v čase, keď česká vláda čelí kritike vzhľadom na akútny nedostatok rúšok a iných ochranných pomôcok a ľudia sú nútení si rúška šiť sami.

Do konca týždňa má do Česka prísť dodávka ochranných pomôcok z Číny. Ešte v noci na stredu minister vnútra Jan Hamáček oznámil, že s povinným nosením rúška sa počíta od momentu, keď ich bude dostatok.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ČR #koronavírus