Weinstein bol prevezený do väznice s najvyšším stupňom stráženia

Bývalý americký filmový producent Harvey Weinstein bol v stredu miestneho času prevezený do väznice s najvyšším stupňom stráženia. V tomto zariadení vo štátu New York si niekdajší najmocnejší muž Hollywoodu bude odpykávať 23-ročný trest za znásilnenie a sexuálny nátlak. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na väzenskú službu štátu New York.

19.03.2020 06:34
Harvey Weinstein Foto: ,
Harvey Weinstein si bude odpykávať 23-ročný trest za znásilnenie a sexuálny nátlak.
debata (15)

Šesťdesiatsedem­ročný Weinstein bude môcť väzenia v meste Alden na východ od Buffala opustiť najskôr 9. novembra 2039. Časť svojho trestu si tu v minulosti odpykával napríklad vrah britského speváka Johna Lennona David Chapman.

Počas procesu vyšetrovatelia Weinsteina vykreslili ako sériového predátora, ktorý ženám sľuboval kariérny postup v Hollywoode a zároveň ich lákal k sebe do hotelových izieb alebo apartmánov, kde ich sexuálne obťažoval alebo znásilňoval. Weinstein obžalobe zo sexuálnych deliktov čelí aj v Kalifornii.

Škandál okolo filmára stál pred viac ako dvoma rokmi pri zrode kampane MeToo. V nej sa ženy na celom svete začali verejne zverovať so svojimi negatívnymi skúsenosťami so sexuálnym obťažovaním a násilím. Zo sexuálneho nátlaku či znásilnenie Weinsteina obvinilo viac ako 90 žien, väčšina z týchto prípadov je však premlčaná. Bývalý producent všetky obvinenia odmieta a trvá na tom, že pomery so ženami udržiaval po vzájomnom súhlase.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #Hollywod #Harvey Weinstein