Putinov rival Navaľnyj sa stal opäť terčom útoku

Trojica neznámych mužov zaútočila v stredu v Moskve na ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. K incidentu došlo pred sídlom rozhlasovej stanice Echo Moskvy, kde mal politik dohodnutý rozhovor s novinárom. Politik útok nahlásil na polícii, uviedlo Echo Moskvy

26.03.2020 08:58
debata (86)

Navaľnyj na svojom konte na sociálnej sieti Twitter informoval, že ho obliali skysnutým mliekom a obsypali múkou. Politik dodal, že podľa jeho názoru útok spáchali „degeneráti“ z „Putinových družín“. Podľa Navaľného sa „nič strašné nestalo. Je to už štandard. V poslednom čase na mňa pravidelne striehne pár šialencov. Dnes sa rozhodli obliať ma mliekom“.

Navaľnyj už podobné útoky v minulosti zažil niekoľkokrát: v roku 2017 mu neznámy páchateľ pri odchode zo sídla ním založeného Fondu na boj proti korupcii vychrstol do tváre zelenú tekutinu – povrchové antiseptikum zvané v Rusku zeľonka.

Hoci aj samotný politik to považoval za banalitu, musel vyhľadať pomoc lekárov a podstúpiť operáciu očí. Jeho ošetrujúci lekár uviedol, že do dezinfekčného roztoku bola zrejme primiešaná neznáma agresívna látka.

86 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #incident #Alexander Navaľnyj