Vodič kamióna, v ktorom našli 39 mŕtvych tiel, sa priznal k zabitiu

Severoírsky vodič kamiónu Maurice Robinson sa v stredu priznal k zabitiu 39 migrantov nájdených vlani v návese jeho kamióna v britskom grófstve Essex. Informovala o tom televízia Sky News.

08.04.2020 18:45
debata (2)

Robinsona zatkli krátko po tom, ako telá 31 mužov a ôsmich žien z Vietnamu v októbri minulého roka objavili v návese kamióna. Za príčinu smrti určili kombináciu nedostatku kyslíka v orgánoch (hypoxia) a prehriatia organizmu v stiesnenom priestore.

Polícia v súvislosti s prípadom obvinila piatich mužov, ktorí sa prostredníctvom aplikácie Skype v stredu virtuálne postavili pred londýnsky trestný súd Old Bailey.

Robinson sa v novembri 2019 priznal k spolčovaniu sa s cieľom napomáhať ilegálnej migrácii.

Ďalší muž menom Gheorghe Nica, ktorý má britské i rumunské občianstvo, poprel obvinenia zo zabitia v 39 bodoch a zo spolčovania sa s cieľom napomáhať ilegálnej migrácii. Obvinenia zo spolčovania sa s cieľom napomáhať ilegálnej migrácii odmietli i Rumun Alexandru-Ovidiu Hanga a Christopher Kennedy zo Severného Írska. Piaty obvinený Valentin Calota nebol vyzvaný, aby v súvislosti s týmto obvinením priznal alebo poprel vinu.

Do Británie je každý rok prepašované množstvo vietnamských štátnych príslušníkov, ktorí sú pašerákom ochotní zaplatiť sumy až do výšky v prepočte viac ako 36.700 eur.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #migranti