Explózia poškodila dom neďaleko slovenského veľvyslanectva v Moskve

Explózia kyslíkovej tlakovej nádoby dnes poškodila dom v centre Moskvy, ktorý sa nachádza v bezprostrednej blízkosti slovenského a českého veľvyslanectva. Výbuch si vyžiadal niekoľko zranených, uviedli ruské médiá s odvolaním sa na záchranárov. Záchranári sprvu pátrali po desiatke nezvestných osôb, ale všetci o sebe dali skoro vedieť, uviedla televízia Rossija 24.

09.04.2020 22:01
debata (20)

Explózia, ktorá podľa agentúry TASS nastala pri oprave bojlera, poškodila desiate poschodie budovy stojacej naproti veľvyslanectvu Slovenskej republiky a vzdialenej asi 150 metrov od českej ambasády. „S veľvyslanectvom je všetko v poriadku, všetci pracovníci sú v poriadku, budova nijako neutrpela,“ uistila slovenská ambasáda podľa TASS.

Požiar, ktorý výbuch spôsobil, sa podarilo uhasiť, statika budovy údajne ohrozená nebola. Doprava v okolí poškodeného domu bola uzavretá.

Moskovskí hasiči neskôr spresnili, že uhasili požiar, ktorý zachvátil plochu piatich metrov štvorcových. Explózia vyrazila okná na celom poschodí. Podľa médií ošetriť potrebovali dvaja okoloidúci, trinásťročné dievča, ktorá utrpela reznú ranu na ruke od roztriešteného skla, ako aj štyridsaťročná žena, ktorá ju sprevádzala. Padajúce sklo a ďalšie trosky poškodili tiež 12 áut zaparkovaných pred budovou. V týchto autách ľahké zranenia utrpeli ďalší traja ľudia.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #explózia #veľvyslanectvo ČR