Turecký minister vnútra oznámil svoju rezignáciu

Turecký minister vnútra Süleyman Soylu oznámil v nedeľu svoju rezignáciu. Stalo sa tak po tom, čo neočakávané oznámenie o zákaze vychádzania s cieľom bojovať proti koronavírusu vyvolalo po celej krajine nákupnú paniku, uviedla agentúra AFP.

12.04.2020 22:06
Süleyman Soylu Foto: ,
Turecký minister vnútra Süleyman Soylu (vpredu v strede) na archívnej snímke.
debata (22)

„Nech mi odpustí moja krajina, ktorej som nikdy nechcel ublížiť, a náš prezident, ktorému budem verný celý svoj život,“ uviedol Soylu vo vyhlásení, v ktorom oznámil svoju rezignáciu.

Agentúra DPA poznamenala, že turecké úrady zožali veľkú kritiku za oznámenie zákazu vychádzania iba dve hodiny pred jeho platnosťou. Soylu prevzal plnú zodpovednosť za zákaz vychádzania.

Turecká vláda vyhlásila v piatok večer zákaz vychádzania v 31 mestách, ktorý platí počas tohto víkendu s cieľom bojovať proti nákaze koronavírusom SARS-CoV-2. Obyvatelia v hlavnom meste Ankara a v ďalších mestách tak od piatkovej polnoci až do polnoci z nedele na pondelok nemôžu opustiť svoje domovy.

Epicentrom nákazy v krajine je Istanbul, kde sa vyskytlo 60 percent všetkých prípadov v krajine. Experti varujú, že v meste môže už čoskoro nastať situácia, keď na jednotkách intenzívnej starostlivosti nebude dostatok lôžok.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #rezignácia #koronavírus