Letecký útok na východe Sýrie si vyžiadal životy 14 bojovníkov

Štrnásť bojovníkov prišlo v noci na utorok o život na východe Sýrie pri leteckých útokoch, ktorých cieľom boli pozície milícií, podporovaných Iránom, a ich spojencov. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

05.05.2020 06:49 , aktualizované: 12:50
sýria izrael rakety útok trosky ruiny Foto:
Na snímke zo Sýrskej oficiálnej tlačovej agentúry SANÁ, chlapci sedia v troskách domu po raketovom útoku izraelských vzdušných síl na predmestí Hadžíra v sýrskom Damasku 27. apríla 2020.
debata (48)

Bezprostredne nebolo jasné, kto podnikol nálety v púšti neďaleko mesta Majadín v provincii Dajr az-Zaur. SOHR pripomenulo, že k útokom došlo len niekoľko minút po tom, čo sýrska protivzdušná obrana zachytila rakety vypálené Izraelom nad severnou časťou Sýrie.

Agentúra SANA s odvolaním sa na zdroje z milícií v pondelok neskoro večer informovala, že lietadlá izraelských síl vypálili niekoľko rakiet na vojenské sklady v okolí mesta As-Safíra, juhovýchodne od Aleppa.

O útokoch v provincii Dajr az-Zaur, ktorá hraničí s Iránom, sa však nezmienila, všíma si agentúra AP.

Podľa šéfa SOHR Rámího Abdala Rahmána je „pravdepodobné“, že operáciu na východe Sýrie, pri ktorej zahynulo niekoľko irackých a iránskych bojovníkov, vykonal Izrael.

Izrael, ktorý sa len zriedka prizná k náletom v susednej Sýrii, sa k tomuto útoku bezprostredne neprihlásil.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Sýria #Rakety #Damask #Aleppo