Talianka vyhrala v lotérii Picassov obraz v hodnote milión eur

Žena s talianskym občianstvom získala v lotérii určenej na charitatívne účely olejomaľbu od Pabla Picassa. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

21.05.2020 11:51
Pablo Picasso Foto: ,
Obraz Pabla Picassa: "Nature Mort" ("Zátišie")
debata (1)

Výherný žreb Claudie Borgognovej vybrali v elektronickom žrebovaní v aukčnom dome Christie's v Pa­ríži. Organizátori ocenili obraz s názvom „Nature Mort“ alebo „Zátišie“ na milión eur.

Každý z 51 110 výherných tiketov sa predal za 100 eur. Výťažok z tejto sumy zabezpečí vodu pre dedinčanov na Madagaskare a v Kamerune. Organizátori uviedli, že výherný žreb v decembri pôvodne kúpil v Taliansku niekto iný a až následne potom ho daroval konečnej víťazke.

Obraz do lotérie poskytol miliardár a zberateľ umenia David Nahmad. Maľba bola najmenšou z 300 diel od Picassa, ktoré Nahmad vlastní. Ide pritom o najväčšiu súkromnú zbierku diel španielskeho umelca. Výherné žreby sa predávali vo viac ako 100 krajinách, pričom väčšina z nich sa predala vo Francúzsku, Spojených štátoch, Švajčiarsku a Taliansku. Víťazom podobnej lotérie sa v roku stal 25-ročný hasič z Pensylvánie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obraz #lotéria #Pablo Picasso