Pri útokoch nožom v meste Baden pri Viedni hlásia najmenej šesť zranených

Najmenej šesť zranených je bilancia útokmi nožom, ku ktorým došlo v noci na štvrtok v rakúskom kúpeľnom meste Baden, ležiacom necelých 30 kilometrov od Viedne.

21.05.2020 13:54
debata (56)

Predpokladaný útočník, ktorým je 19-ročný muž, bol už zadržaný. Podľa hovorcu polície Raimunda Schwaigerlehnera, ktorého cituje agentúra APA, muž zaútočil na päť osôb.

K útokom došlo na minimálne troch miestach. Samotný útočník, 19-ročný muž s rakúskym štátnym občianstvom, bol pri nich zranený. Polícia zatiaľ vylúčila extrémistické pozadie tohto násilného činu a na základe prvých zistení útočník obete poznal.

Jedna zo zranených osôb je podľa polície údajne bývalou priateľkou páchateľa. Nie je vylúčené, že útočník sa poznal aj s ďalšími zranenými. Polícia súčasne zhabala nôž s päťcentimetrovou čepeľou, čo je pravdepodobná útočná zbraň. Ani jeden zo zranených nie je v ohrození života.

Výberová chronológia útokov nožom v Európe v roku 2020

3. januára 2020

Francúzsko: V parku v meste Villejuif, vzdialenom sedem kilometrov od Paríža, bodal muž okoloidúcich ľudí. Bezpečnostné zložky ho zastrelili.

6. januára 2020

Nemecko: Nemecká polícia smrteľne postrelila Turka ozbrojeného nožom, ktorý sa v meste Gelsenkirchen v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko pokúsil zaútočiť na policajtov.

16. januára 2020

Česko: V nemocnici v stredočeskom meste Slaný sa 71-ročný pacient začal po dvoch dňoch hospitalizácie sebapoškodzovať a s nožom v ruke ohrozoval zdravotníkov. S nožom zaútočil aj na privolanú nemocničnú ochranku, tá ho postrelila pištoľou.

30. januára 2020

Česko: Muž vyzbrojený dvoma nožmi a teleskopickým obuškom sa pokúsil vniknúť do budovy českej Poslaneckej snemovne v čase prebiehajúcej schôdze dolnej komory českého parlamentu. Muž zaútočil na jedného zo strážcov, policajtom sa ho podarilo spacifikovať a previezť na výsluch.

2. februára 2020

Belgicko: Belgickí policajti postrelili ženu, ktorá zaútočila nožom na chodcov v meste Gent, pričom zranila dvoch ľudí.

16. februára 2020

Rusko: Dvaja ľudia utrpeli zranenia pri útoku nožom, ku ktorému došlo v jednom z moskovských kostolov. Polícia útočníka zadržala.

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Viedeň #Baden #útok nožom