Slováci vyhrali vstup na Cyprus, láka ich na dovolenku

Úspešný zápas Slovenska proti šírenia koronavírusu umožní stráviť letnú dovolenku v turisticky obľúbenom ostrovnom štáte v oblasti Stredozemného mora.

23.05.2020 13:04
debata (26)

Kým Briti, Francúzi či Taliani sa tam zatiaľ určite nedostanú, naopak, tamojšie hranice sa Slovákom otvoria už v prvej línii.

Cyprus totiž vytvoril zoznam malého počtu krajín, ktorým umožní, aby ich občania mohli prilietať na jeho územie, kde si pri mori môžu užívať dovolenku.

Od 9. júna to bude umožnené turistom iba z 13 štátov z celého sveta na základe toho, že je v ich vlasti málo infikovaných. Na zozname sa nachádza aj Slovensko, z okolitých krajín ešte Rakúsko a Maďarsko. O obnovení letov na Cyprus pre občanov vybraných krajín informovalo cyperské ministerstvo dopravy.

V druhej línii od 20. júna budú obyvatelia ďalších šiestich štátov (medzi nimi už aj Česi a Poliaci). Dokopy sa v dvoch fázach otvoria cyperské hranice pre Grékov, Malťanov, Bulharov, Nórov, Fínov, Slovincov, Izraelčanov, Dánov, Nemcov, Litovcov, Švajčiarov, Rumunov, Chorvátov, Estóncov. Zo zoznamu vyplýva, že uvoľnenie v cestovaní na Cyprus sa nevzťahuje na viaceré západné krajiny EÚ, ktoré koronavírus výrazne zasiahol.

Cyperské úrady zároveň oznámili, že sú pripravené na to, aby miestny cestovný ruch mohol spustiť letnú sezónu. Od 1. júna sa totiž otvoria hotely, ktoré boli pre koronavírus zatvorené.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Cyprus #koronavírus