Trump obvinil sociálnu sieť Twitter zo zasahovania do prezidentských volieb

Americký prezident Donald Trump v stredu obvinil sociálnu sieť Twitter zo "zasahovania" do nadchádzajúcich volieb novej hlavy štátu v USA po tom, ako Twitter po prvý raz označil dva jeho príspevky za "nepodložené".

27.05.2020 07:12
debata (11)

Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

„Twitter teraz zasahuje do prezidentských volieb v roku 2020 a úplne potláča slobodu prejavu, ale ja ako prezident to nedopustím,“ napísal Trump na predmetnej sociálnej sieti.

Twitter v utorok historicky prvý raz označil dva Trumpove príspevky za zavádzajúce a upozornil čitateľov, že jeho tvrdenia o korešpondenčnom hlasovaní obsiahnuté v týchto tvítoch vyvrátili faktografickí kontrolóri.

Trump v predmetnej dvojici príspevkov tvrdí, že korešpondenčné hlasovanie povedie k podvodom a zmanipulovaniu prezidentských volieb.

Twitter pod oba príspevky umiestnil odkaz „Overte si skutočnosti o korešpondenčnom hlasovaní“, ktorý používateľov zavedie k upozorneniu, že rozličné médiá ako CNN či The Washington Post citovali expertov, podľa ktorých sa korešpondenčné hlasovanie iba veľmi zriedka spája s volebnými podvodmi.

Trump obe zmienené médiá, ktoré súčasného šéfa Bieleho domu dlhodobo kritizujú, vo svojom tvíte zosmiešnil.

Trump, ktorý má na Twitteri viac než 80 miliónov sledovateľov, tvrdí, že používanie sociálnych sietí je preňho nevyhnutné, aby sa tak mohol vyhnúť „zaujatým médiám“, dopĺňa tlačová agentúra DPA.

Twitter vo všeobecnosti zachováva neutrálny postoj k príspevkom politických lídrov s tým, že zverejnenie sporných tvítov pomáha hnať ich na zodpovednosť a podporuje diskusiu o danej problematike.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Twitter #Donald Trump #prezidentské voľby v USA