Trump označil starostku Washingtonu za neschopnú

Americký prezident Donald Trump reagoval v piatok na list starostky americkej metropoly Washington Muriel Bowserovej, v ktorom ho žiada, aby z hlavného mesta stiahol všetky federálne bezpečnostné sily. Tie sú tam rozmiestnené v súvislosti s demonštráciami vyvolanými násilnou smrťou Afroameričana Georgea Floyda, ktorý v meste Minneapolis zomrel pri policajnom zásahu.

05.06.2020 22:41
debata (39)

„Neschopná starostka Washingtonu @MayorBowser, ktorej sa rozpočet totálne vymkol spod kontroly a neustále nás žiada o ‚príspevky‘, teraz bojuje s Národnou gardou, ktorá ju…počas predchádzajúcich niekoľkých nocí zachránila pred veľkým zahanbením. Ak s týmito mužmi a ženami nebude slušne zaobchádzať, povoláme inú skupinu mužov a žien!“ napísal na Twitteri americký prezident.

Bowserová na Trumpov príspevok reagovala na tlačovej konferencii ku koronavírusovej kríze, počas ktorej už v USA zomrelo takmer 110-tisíc ľudí.

„Všetci musíme preorientovať svoju pozornosť na to, že náš národ je ubolený. Potrebuje liečbu a vedenie na všetkých úrovniach, od úplného vrcholu, až po starostov, ako som ja,“ povedala Bowserová s tým, že politici by mali ľudí spájať, nie ich rozdeľovať.

Okrem listu zaslaného Trumpovi nechala Bowserová v piatok premenovať námestie pred Bielym domom na Black Lives Matter Plaza a zároveň odhalila niekoľko desiatok metrov dlhý žltý nápis rovnakého znenia na ulici vedúcej k sídlu amerických prezidentov.

Starostka tak urobila v reakcii na udalosti uplynulých dní, keď celé Spojené štáty zaplavila vlna demonštrácií a protestov. Tie vyvolala násilná smrť Afroameričana Floyda v meste Minneapolis v štáte Minnesota, ktorého pri zásahu usmrtil belošský policajt.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Washington #Donald Trump