Brat prezidenta Trumpa chce súdne zablokovať vydanie knihy svojej netere

Robert Trump, mladší brat amerického prezidenta Donalda Trumpa, požiadal súd o zablokovanie vydania knihy, ktorú napísala prezidentova neter Mary Trumpová. Informoval o tom v utorok denník The New York Times.

24.06.2020 10:09
debata (4)

Mary je dcérou Trumpovho staršieho brata Freda Trumpa Jr., ktorý zomrel v roku 1981. Jej kniha má podľa vydavateľstva Simon & Schuster vyjsť 28. júla, pripomína agentúra AFP.

Publikácia má názov „Too Much And Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man“ (Príliš veľa a nikdy nie dosť: Ako moja rodina stvorila najnebezpečnejšieho muža sveta).

Robert Trump súd v newyorskej mestskej časti Queens požiadal, aby vydanie knihy zastavil. Tvrdil, že Mary porušuje zmluvu o mlčanlivosti spojenú s vysporiadaním dedičstva po Fredovi Trumpovi staršom, ktorý je jeho i Donaldovým otcom.

Robert Trump označil knihu za pokus Mary urobiť z Trumpovej rodiny „senzáciu“ a zobraziť ju v zlom svetle s cieľom finančne sa obohatiť, pričom uviedol, že ide o „výsmech a nespravodlivosť“ k pamiatke jeho rodičov.

„Ja a zvyšok mojej rodiny sme hrdí na môjho úžasného brata, prezidenta, a máme pocit, že konanie Mary je vskutku hanba,“ povedal Robert vo vyjadrení pre The New York Times.

Kniha memoárov zahŕňa udalosti, ktorých bola Mary ako dieťa svedkom, keď trávila čas v dome svojich starých rodičov v Queense. Tam vyrastal jej strýko Donald Trump i jeho štyria súrodenci Maryanne, Fred Jr., Elizabeth a Robert, pripomína AFP.

Kniha má tiež odhaliť, že práve Mary Trumpová poskytla utajené dokumenty o súkromných financiách rodiny Trumpových denníku The New York Times.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #súd #Trumpovci