Tínedžer, ktorý zhodil dieťa z balkóna Tate Modern, dostal 15 rokov

Britský tínedžer, ktorý zhodil šesťročného chlapca z balkóna na desiatom poschodí londýnskeho múzea moderného umenia Tate Modern, pôjde na 15 rokov za mreže.

26.06.2020 15:36
debata (8)

Osemnásťročný Jonty Bravery z Northoltu podľa prokuratúry útok plánoval a zameral sa na deti, ktoré najprv sledoval. Následne si vybral malého chlapca, ktorého prehodil cez zábradlie.

Jeho obeť utrpela pri páde z 30-metrovej výšky zlomeniny chrbtice, rúk, nôh a krvácanie do mozgu a ostala s doživotnými následkami na vozíčku. Sudkyňa Maura McGowanová uviedla, že Bravery mal v úmysle zabíjať a „takmer zabil šesťročného chlapca“. Chlapec z Francúzska, ktorý bol na návšteve múzea spolu s rodinou, dopadol na balkón na piatom poschodí.

Útok sa odohral vlani 4. augusta. Braveryho právna zástupkyňa Philippa McAtasneyová v čase spáchania skutku uviedla, že jej klient má poruchu autistického spektra, obsedantno-kompulzívnu poruchu a pravdepodobne aj poruchu osobnosti. Bravery polícii povedal, že chlapca zhodil, aby ľuďom dokázal, že má psychické problémy.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia