Nemecko vyšetruje 30-tisíc osôb podozrivých zo zneužívania detí na internete

Nemecká polícia začala v rámci rozsiahleho vyšetrovania siete pedofilov pôsobiacej v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko preverovať približne 30-tisíc osôb. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

29.06.2020 15:56
debata

Ministerstvo spravodlivosti tejto najľudnatejšej nemeckej spolkovej krajiny uviedlo, že miestna jednotka boja proti počítačovej kriminalite vyšetruje „30.000 neznámych podozrivých“.

„Chceme dostať páchateľov a podporovateľov zneužívania detí z anonymity internetu“, napísalo k prípadu na Twitteri.

Polícia uviedla, že tieto osoby sú podozrivé zo zdieľania „pornografického obsahu zobrazujúceho deti a mládež“ vrátane „fiktívneho a/alebo skutočného zneužívania“ na anonymných diskusných fórach a chatovacích skupinách.

„Nečakal som ani vzdialene až takýto rozsah zneužívania detí na internete,“ povedal novinárom minister spravodlivosti Severného Porýnia-Vestfálska Peter Beisenbach. Dodal, že zistenia vyšetrovacieho tímu považuje za „hlboko znepokojujúce“.

Vyšetrovanie zneužívania detí na internete sa začalo už vlani v októbri, keď úrady zatkli podozrivého páchateľa v meste Bergisch Gladbachu ležiacom neďaleko Kolína nad Rýnom. K dnešnému dňu bolo v celom Nemecku identifikovaných len vyše 70 podozrivých.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #pedofili #zneužívanie detí